Opleidingspraktijk

De praktijk is officieel erkend door de Federale Overheidsdienst van Volksgezondheid en is aangesteld door het Interuniversitair Centrum voor Huisartsenopleiding (ICHO) als opleidingspraktijk.

De huisarts-in-opleiding (HAIO) is een gediplomeerd arts (master geneeskunde) die zich gedurende drie jaar specialiseert in de huisartsgeneeskunde. De HAIO zal in onze praktijk werken gedurende een periode van telkens 12 opeenvolgende maanden.

De HAIO is betrokken bij alle activiteiten van de praktijk (eigen consultaties, huisbezoeken en wachtdiensten) en overlegt dagelijks met de collega's. De HAIO werkt zelfstandig en aan dezelfde (terugbetalings)tarieven als de andere artsen.

Als opleidingspraktijk worden we voortdurende aangemoedigd om alle recente ontwikkelingen in de huisartsgeneeskunde en de huidige richtlijnen mee op te volgen. We zijn er dan ook van overtuigd dat de aanwezigheid van een HAIO vaak een garantie is voor een nog betere en meer professionele dienstverlening aan alle patiënten van deze huisartsenpraktijk. 

Vanaf 2 oktober 2023 werd ons team terug versterkt door een nieuwe huisarts-in-opleiding (HAIO): Dr. Febe Vandenbroucke.

Gedurende haar 7e en 8e jaar geneeskunde doorliep ze reeds met succes 2 leerrijke praktijkjaren, nu komt ze met veel enthousiasme onze huisartsenpraktijk vervoegen.